Eksprompt katsetus inglise keele tunnis

Mai alguses tekkis 8. ja 9. liitklassi tunnis idee katsetada VOSK'i. Kui palusin taskutest nutitelefonid välja võtta, tekkis rõõmus sagin ja elevus: "Lõpuks ometi saame tunnis kasutada nutiseadmeid!".
Aastaid tagasi lõin oma väikese veebikeskkonna (ei ole blogi!), et kordamisest huvitatud õpilastel oleks selleks võimalus. Olen jõudu mööda sinna lisanud "Hot Potatoes" keskkonnas koostatud veebipõhiseid harjutusi ja nüüd oli kohe hea võtta - idee tuli ja läkski toimetamiseks. Kuna kõik õpilased on minu wiki keskkonda registreerunud, siis ei olnud ka probleemiks ülesannetele juurdepääs. Kõik toimis hästi, ainult kahel õpilasel kaheksast oli nutiseadme aku liiga tühi, et veebikeskkonnas toimetada. Siit minule teadmine, et alati tuleb lapsi ette informeerida, et nutiseade oleks kaasas ja aku oleks töövalmis. Meie katsetus päädis hasartse mängu ja väga heade tulemustega, sest "Kuumade kartulite" keskkond annab koheselt ülesandele tagasiside sooritusprotsendina. Nii mõnigi sell võis rõõmustada väga hea hinde üle. Mis nii viga tunnikontrolli teha - ei jõua ära oodata, millal järgmine tuleb! 
Olgu siinjuures öeldud, et keskkond on kinnine, sest seal on salvestatud ka mõningad minu endiste õpilaste tööd ning minule võõrastel inimestel sinna asja ei ole.
Ja nii lihtsalt see käiski!

Kommentaare ei ole: