Aasta viimane inglise keele tund "socrative" seltsis

Kas saab olla midagi positiivsemat ühele õpetajale kui tema õpilased suure õhinaga aasta viimases tunnis ülesandeid lahendavad? Ei ühtegi piuksu, et vaataks filmi või vedeleks lihtsalt niisama, sest ikkagi viimane tund ju!

Kahoot kutsus esile vaimustuse ja seega mõtlesin, et võiks ju midagi muud ka proovida, näiteks keskkonnas socrative.com. Esimese tagasiside andis, vahetult peale ülesannete valmimist, minu pesamuna, 7. klassi õpilane, kes inkas suhteliselt kibe käsi. "Katsejänese" hinnang oli tagasihoidlikult öeldes vaimustav: edaspidi paluks kõik (!) tunnikontrollid ja kontrolltööd, olen juhtumisi ka tema õpetaja,  viia veebipõhiseks ja Socrative on tõeliselt mõnus keskkond! Olgu siinjuures öeldud, et ta on sellega ka varem kokku puutunud (seda siis Kilingi-Nõmme Gümnaasiumis). Olgu pealegi, oma laps on oma laps ja teab õpetaja töö telgitagustest nii mõndagi ning mõnikord võib ju emale ka lihtsalt paar toetavat sõna poetada, nii eduelamuse mõttes! :)

Mis juhtus tundides? Lahe oli ja seda nii minul kui lastel. Proovisid nii viiendikud kui ka kaheksandikud. Ülesanne oli üks ja seesama: ajavormid. Väikesed ei lasknud ennast heidutada, et nii mõndagi pole me veel õppinud - mis sellest, katsetada võib ju ikkagi ja kui õpetaja kõik vead kenasti selgitab, siis pole ju probleemi - õpime! Suured seevastu leidsid, et õppimine polegi mööda külge maha jooksnud, kuigi sai aasta jooksul ka veidi "lebotatud".

Tulemus: "Palume ka edaspidi võimalikult rohkem taolisi ülesandeid!"
Miks ka mitte, teeme ära! :)

Õpetaja eduelamused 26. mail, 2015, aastal:






Kommentaare ei ole: