Mõisaküla Kool



Oleme väikelinna põhikool. Meie koolis õpib hetkel 46 õpilast, keda õpetavad ja suunavad 12 õpetajat.Meil on liitklassid, mis on omamoodi tugevuseks kui ka nõrkuseks.
Oma kooli tugevusteks loeme:
- kuna oleme väikekool, jagub õpetajate tähelepanu igale õpilasele
- rahulikku koolikeskkonda
- tänu liitklassidele on kadunud vanusevahelised piirid
- tahet koos tegutseda
- tugispetsialistide olemasolu (logopeed, eripedagoog)
Oleme taganud õppimisvõimalused nii RÕK, LÕK kui TÕK järgi õppivatele lastele.
Pisut ajaloost
Meie kool loodi 1905.aastal kaheklassilise erakoolina. Koolil on olnud palju nimesid ja tegutsenud  erinevates hoonetes. Mõisaküla Keskkooli nime hakkas kool kandma alates 1950. aastast, kuid muutus taas põhikooliks 2007.aastal. Nii, et 2007 aasta septembrist oleme Mõisaküla Kool. Meie praegune koolihoone valmis 1973.a sügisel, kuna vana maja oli kitsaks jäänud. Kooli lasterikkad aastad jäävad 70- ja 80-ndatesse, kui koolis õppis ligi 400 õpilast.
Nii, nagu kõikides koolides, on meilgi väljakujunenud traditsioonid ja omad üritused. Osaleme aktiivselt maakondlikel õpilasüritustel ning püüame igal võimalikul juhul oma õppetööd rikastada erinevate õppepäevade ja -käikudega.
IT-alaselt on kool aktiivsemalt arenema hakanud 2005. aastast. Oleme osalenud Tiigrihüppe projektides. Õpetajad on omandanud IT-alaseid teadmisi ning neid oma õpetamises kasutanud. Eriti julged ja aktiivsed infotehnoloogia kasutajad on loodusainete, keelte ja arvutõpetuse õpetajad.
Väikese koolina sõltume palju kohaliku omavalitsuse majanduslikust olukorrast. Kuna meie rahalised vahendid on piiratud, siis oleme püüdnud leida erinevaid võimalusi olukorra lahendamiseks. Nt koolis puudub e-kool, kuid selle aasta märtsikuus leidsime olukorrale lahenduse. Nüüd võime öelda, et meil on oma e-kool.
Oleme väiksed, aga tublid!

Kommentaare ei ole: